‘Bij Quebble word je serieus genomen’

In 2019 begon ik als kersverse Marketing & Communicatie stagiaire bij Quebble. Met weinig ervaring en veel ambitie kreeg ik goede begeleiding en toch veel vrijheid. Vanaf het eerste moment werd ik als een volwaardige medewerker behandeld en dat voelde fijn. Door de betrokkenheid, goede leerervaring en fijne collega’s ben ik nu in 2022 weer terug, deze keer als Marketing medewerker.

Mijn belangrijkste taak is het verzorgen van content voor alle social media kanalen, zoals LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter. Elk kanaal heeft zijn eigen doelgroep en communicatiekarakter. Ik heb nauw contact met sales en onze andere medewerkers om te horen wat er speelt bij onze klanten, binnen de markt en wat de productontwikkelingen zijn. Met deze informatie stel ik berichten op om te posten. Verder verzorg ik de nieuwsbrieven, hou ik de website up-to-date en organiseer ik klantdagen en evenementen.

De sfeer is hier vrij informeel. Iedereen is gelijk, je werkt echt samen. Dat betekent dat ik iedereen hulp kan vragen wanneer ik dat wil, maar ik voel me gestimuleerd om dingen eerst zelf op te lossen. Daar leer je immers het meeste van. Ik stel ook hoge eisen aan mezelf. Als ik een bericht op social media post ben ik dan ook erg trots. Het is een goed gevoel dat ik kan bijdragen aan het succes van Quebble.

Esmee Kops, Marketing medewerker.