Een interview met Sandra Blasco van KinderOpvang Kerkrade/Parkstad

Hoe kan een ouder-app je helpen bij je dagelijks werk? Pedagogisch medewerker Sandra Blasco (30) is werkzaam bij de peutergroep van kinderdagverblijf Kiekeboe van KinderOpvang Kerkrade/Parkstad. Zij gebruikt Quebble.com als heen-en-weer-schriftje voor het contact met ouders. Ze houdt een dag lang haar ervaringen bij.

7.30 uur
(Van ouder Eric aan Kiekeboe)
Hoi Sandra, Nikki heeft gisteravond bijna niets gegeten en wilde vanmorgen maar één hapje ontbijt. Ze heeft geen koorts, maar voelt zich niet lekker. Mag ik haar toch brengen, maar iets later? Eric

(Van Kiekeboe aan ouder Eric)
Wat vervelend. Ja hoor, kom maar iets later, dan kijken we samen hoe het gaat. Tot straks, Sandra

8.00 uur
Mijn werkdag begint om half negen, maar ik check thuis alvast de Weekplanning in Quebble.com. Ik maak altijd de roosters voor mijn locatie. Ik zie dat een collega zich heeft ziekgemeld, maar het hoofdkantoor heeft dit al opgelost. Tijd om naar het werk te gaan. Ik doe mijn werk inmiddels twaalf jaar en altijd met plezier. Elke dag is anders. Het is zo mooi om de kinderen te zien opgroeien en ontwikkelen. Kinderopvang heeft echt een positieve invloed. Stille, teruggetrokken kinderen zie je soms helemaal opbloeien.

8.30 uur
Eric, Nikki’s vader, blijft wat langer hangen bij het wegbrengen. Hij is bezorgd. Nikki gaat niet naar de andere kinderen om te spelen, maar hangt lusteloos aan zijn knie. Zodra papa afscheid wil nemen, begint ze te huilen. Als we de kring beginnen en Nikki toch gewoon meedoet, zeg ik tegen Eric dat hij rustig naar zijn werk kan gaan. Hij zwaait nog even en vertrekt.

9.30 uur
Nikki zit aan tafel en krijgt het fruitbord doorgeschoven. Aangestoken door de eetlust van de andere kinderen neemt ze een druif en een stukje banaan. Snel even een app via de iPad naar haar vader.

BERICHT
(Van Kiekeboe aan ouder Eric)
Nikki zit lekker een stukje fruit te eten. Geen zorg. Ik houd je op de hoogte hoe het gaat vandaag.

(Van ouder Eric aan Kiekeboe)
Dankjewel, Sandra. Fijn om te horen, pak van mijn hart!

12.00 uur
FOTO VAN LUNCHGROEPJE AAN ALLE OUDERS

(Van Kiekeboe aan alle ouders)
De kinderen laten hun boterhammetjes lekker smaken! Ook Nikki heeft bijna een hele boterham op. Groetjes, Sandra

15.30 uur
De groep heeft ontspannen een uurtje geslapen na de lunch en we spelen buiten. Het is heerlijk weer. Bewolkt met af en toe een zonnetje. Niets fijner dan buitenspel voor kinderen. Ze kunnen hun energie kwijt, oefenen fijne en grove motoriek en het is ook goed voor de sociale vaardigheden. Als je kastelen bouwt in de zandbak, moet je toch samenwerken.

FOTO VAN BUITENSPELEN ZANDBAK NAAR ALLE OUDERS IN DE GROEP

(Van Kiekeboe aan alle ouders)
Indrukwekkend zandkasteel in aanbouw. De kinderen vermaken zich goed. Groetjes van de groep!

17.30 uur
Vader Eric haalt Nikki op. Gelukkig is ze vandaag helemaal opgefleurd. Ze vertrekt vrolijk. Zo’n moment, de glimlach van een kind, daar doe ik het voor. Ik beantwoord nog een appje van Meg, de moeder van Max. De jongen wordt morgen twee en mag trakteren. Hij krijgt dan een kroontje op, wordt toegezongen en tovert zijn traktatie tevoorschijn. Tijd om nog even de roosters voor deze week te checken en de laatste kinderen uit te zwaaien. Quebble was weer superhandig vandaag om een ouder op zijn werk gerust te stellen. Ruim de helft van de ouders gebruikt Quebble nu, hopelijk worden dat er snel meer.

BERICHTEN

(Van Meg aan Kiekeboe)
Hi Sandra, hoeveel kinderen zitten er morgen in de groep? Max is jarig en wil trakteren. Ik twijfel tussen cakejes of fruitspiesjes. Heb je een voorkeur? Dank, Meg

(Van Kiekeboe aan Meg)
Leuk, dat gaan we vieren in de kring! Liefst een fruitspiesje, lekker gezond. Dan vieren we zijn verjaardag tijdens het fruitmoment. Tot morgen, Sandra