Uit onderzoek blijkt dat maar liefst zeventig procent van alle datalekken direct veroorzaakt door menselijk handelen. Op het MKO congres van Management Kinderopvang geeft Pelosa en Certafin een workshop over het vergroten van het privacy-bewustzijn van uw medewerkers.

Vaak is de persoon die binnen een organisatie over de IT gaat, ook verantwoordelijk voor privacy en databescherming. Hoewel die persoon vaak goed op de hoogte is van alle technologische mogelijkheden op digitale gegevens te beschermen, vergeet hij nog weleens dat op het systeem een printer is aangesloten. Het zijn vaak uitgeprinte dossiers of rondslingerende USB-sticks, die, vergeten in de bus of gestolen uit de auto, de grootste problemen opleveren.
Privacy en databescherming is niet alleen een zaak voor de IT-afdeling, maar voor iedereen die in een organisatie werkzaam is. Hoe maakt u nu alle medewerkers bewust van het gevaar van datalekken? Niet alleen de directeur of de IT-manager, maar juist ook de secretaresse en de telefonist. Door alle lagen van de organisatie bij de preventie van datalekken te betrekken wordt het bewustzijn vergroot en de kans op datalekken verkleind.