De IKK betekent een mooie kwaliteitsslag. De nieuwe wet brengt echter veel veranderingen met zich mee. Sommige nieuwe regels zijn al ingegaan, aan andere moeten kindercentra vanaf 1 januari 2019 voldoen. Een flinke uitdaging voor kinderopvangondernemers, maar Quebble Professional biedt uitkomst.

Verbeteringen

De IKK betekent dat de ontwikkeling van het kind nog beter wordt gevolgd en gestimuleerd. Een paar voorbeelden. Elk kind krijgt voortaan een mentor, die alles weet van dit kind. Verder zijn de eisen rond ‘vaste gezichten’ bij jonge kinderen aangescherpt en er komt meer aandacht voor baby’s met een ratio van één medewerker op drie baby’s. Ook is het belangrijk dat de overgang naar de basisschool soepel verloopt. Daarom wordt er informatie over het kind overgedragen van kinderopvang naar basisschool, de zogeheten ‘warme overdracht’. Sommige veranderingen zijn best complex. Neem de drie-uursregeling, waarbij je mag afwijken van de beroepskracht-kindratio. Je mag voortaan zelf deze tijdvakken bepalen, maar ze moeten wel precies vastgelegd zijn in het pedagogisch beleidsplan.

Alles-in-een systeem

Allemaal niet eenvoudig en menig ondernemer krabt zich dan ook achter de oren. Hoe kun je voldoen aan de IKK en toch alles soepel laten verlopen? Quebble Professional biedt uitkomst. Het alles-in-een systeem van kindroosters en personeelsplanning maakt het voor de kinderopvangorganisatie een stuk makkelijker om te voldoen aan de IKK-eisen. Komt een kind onverwacht niet vandaag of is een medewerker ziek? Even invoeren en Quebble Professional vertelt je à la minuut de juiste bezetting. Bovendien biedt Quebble.com een communicatieplatform waarop alle betrokkenen met elkaar kunnen praten. Van mentor en leerkracht tot ouders.

We laten u graag in de praktijk zien hoe Quebble u kan ondersteunen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via dit formulier.